Instalarea robinetului

Instalarea, schimbarea si repararea robinetului la baie si bucatarie in ChisinauInstalarea robinetului la bucatarie

Instalarea sau înlocuirea unui robinet de bucătărie

Dacă trebuie să instalaţi un robinet de bucătărie nou, întrucât cel vechi este uzat sau curge, sau pur şi simplu doriţi un robinet cu un aspect nou, îl puteţi înlocui personal, cu uşurinţă.

Întrerupeţi alimentarea cu apă

Mai întâi, opriţi alimentarea cu apă prin închiderea supapei principale de apă. De regulă, aceasta este situată chiar înainte de apometru.
Apoi, deschideţi robinetele şi aşteptaţi până când nu mai curge apă din ele.
Înainte de a începe să slăbiţi furtunurile sau garniturile de apă, este o idee bună să aşezaţi o cârpă sub ţevi, deoarece este posibil să mai curgă o anumită cantitate de apă.
Dacă există una sau mai multe supape de oprire în conductele care duc la robinet, închideţi-le înainte de a începe lucrul.

Slăbiţi racordurile

Există două situaţii posibile:

1 Cele două conducte de alimentare se încheie fiecare cu o garnitură de presiune
2 Există două supape de închidere în conductele de sub chiuvetă
În ambele cazuri, slăbiţi şi decuplaţi racordurile cu ajutorul unei chei reglabile.

Demontaţi robinetul

La baza robinetului de bucătărie se află un tub cu filet exterior. Acesta trece prin orificiul din chiuveta de bucătărie sau blat şi este prins dedesubt cu o piuliţă, o şaibă şi o placă de fixare. Utilizaţi cheia reglabilă pentru a slăbi piuliţa, apoi o puteţi demonta uşor cu mâna. Apoi, puteţi ridica vechiul robinet de pe blat.

Montaţi noul robinet

Noul robinet va avea un tub cu un filet extern la bază, exact ca robinetul vechi. Împingeţi tubul prin orificiul din chiuvetă sau blat, împingeţi placa de fixare şi şaibele peste tub, montaţi piuliţa şi strângeţi-o cu cheia reglabilă sau cu cleştii pentru pompa de apă. Verificaţi dacă robinetul este orientat în direcţia corectă. Dacă aţi instalat o chiuvetă nouă din oţel inoxidabil sau un blat din material compozit, va trebui să realizaţi un orificiu nou, cu diametrul adecvat, pentru tubul de montaj al robinetului. Utilizaţi un tip de ferăstrău cilindric adecvat pentru materialul chiuvetei sau al blatului.

Conductele de alimentare cu apă

Există două conducte în interiorul tubului mare de montaj de la baza robinetului, pentru alimentarea cu apă caldă, respectiv rece. Acestea sunt realizate din material moale, flexibil, şi au un diametru de 10 mm. Le puteţi îndoi manual în poziţia corectă şi, dacă este necesar, le puteţi tăia la lungimea dorită cu ajutorul unui dispozitiv de tăiere a ţevilor.
Montaţi aceste conducte de alimentare la capetele conductelor care ies din perete cu ajutorul unor garnituri de presiune. De regulă, conducta de apă caldă este în partea stângă. Este disponibilă o gamă variată de garnituri de presiune, pentru diferite situaţii.

Conducte de alimentare flexibile

Conductele de alimentare flexibile sunt, de regulă, livrate cu noul robinet, dar sunt disponibile şi separat, la diferite lungimi. Împletitura exterioară din oţel inoxidabil protejează tubul flexibil confecţionat din cauciuc sintetic. La capetele tuburilor se află piuliţe de racord, proiectate să creeze o îmbinare etanşă. Aceste tuburi de alimentare flexibile sunt disponibile în diferite diametre şi cu diferite tipuri de racorduri.

Deschideţi supapa principală de alimentare şi căutaţi eventualele scurgeri

După montarea robinetului şi strângerea îmbinărilor, este momentul să deschideţi supapa principală de alimentare. Înainte de a pune uneltele la locul lor, verificaţi să nu existe scurgeri.

Lucrăm pe întreg teritoriul: mun. Chișinău, Moldova în sectoarele: Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Rîșcani (posibil suburbii) 24/24 ore , 7 zile pe săptămînă fără sărbători și zile de odihnă.

Instalare robinet. Instalarea robinetului. Instalare robinet calorifer. Instalare robinet termostat. Instalarea unui robinet. Instalare robinet la bucatarie. Instalarea robinetului la baie. Instalare cartej la robinet. Robinete. Robinet. Robinet la baie. Robinet la bucatarie. Instalarea robinetelor la calorifere. Montarea robinetului.  Montare robinet calorifer.  Montare robinet termostat. Montarea unui robinet. Montare robinet la bucatarie. Montarea robinetului la baie. Montare cartej la robinet. Montarea robinetelor la calorifere. Montare robinet. Schimbarea robinetului. Schimbare robinet calorifer. Schimbare robinet termostat. Schimbarea unui robinet. Schimbare robinet la bucatarie. Schimbarea robinetului la baie. Schimbare cartej la robinet. Schimbarea robinetelor la calorifere. Schimbare robinet. Reparatia robinetului. Reparatie robinet calorifer. Repararea robinet calorifer. Reparatia robinet termostat. Reparatia unui robinet. Reparatie robinet la bucatarie. Reparatia robinetului la baie. Reparatie cartej la robinet. Reparatia robinetelor la calorifere. Reparatie robinet. Instalare robinet chisinau. Instalarea robinetului chisinau. Instalare robinet calorifer chisinau. Instalare robinet termostat chisinau. Instalarea unui robinet chisinau. Instalare robinet la bucatarie chisinau. Instalarea robinetului la baie chisinau. Instalare cartej la robinet chisinau. Robinete chisinau. Robinet chisinau. Robinet la baie chisinau. Robinet la bucatarie chisinau. Instalarea robinetelor la calorifere chisinau. Montarea robinetului chisinau. Montare robinet calorifer chisinau. Montare robinet termostat chisinau. Montarea unui robinet chisinau. Montare robinet la bucatarie chisinau. Montarea robinetului la baie chisinau. Montare cartej la robinet chisinau. Montarea robinetelor la calorifere chisinau. Montare robinet chisinau. Schimbarea robinetului chisinau. Schimbare robinet calorifer chisinau. Schimbare robinet termostat chisinau. Schimbarea unui robinet chisinau. Schimbare robinet la bucatarie chisinau. Schimbarea robinetului la baie chisinau. Schimbare cartej la robinet chisinau. Schimbarea robinetelor la calorifere chisinau. Schimbare robinet chisinau. Reparatia robinetului chisinau. Reparatie robinet calorifer chisinau. Repararea robinet calorifer chisinau. Reparatia robinet termostat chisinau. Reparatia unui robinet chisinau. Reparatie robinet la bucatarie chisinau. Reparatia robinetului la baie chisinau. Reparatie cartej la robinet chisinau. Reparatia robinetelor la calorifere chisinau. Reparatie robinet chisinau.